Färgat kopieringspapper

Man kan använda färgat kopieringspapper till många saker. Klippa och klistra med olika färger och sen lägga på vitt papper så att man får fram en fin figur eller att man färgkodar pappren så att man snabbt kan välja rätt papper för rätt dokument. Det är också viktigt att man väljer rätt storlek på pappren när man använder dem i kontoret så att allting är organiserat. Det finns färgat kopieringspapper i flera olika format, det mest använda formatet är A4 för att det formatet är gjort för de flesta pärmar. A3 är också en väldigt använd storlek.

Färgat kopieringspapper

Alla papper kommer i många olika vikter, man mäter vikten på pappren hur mycket det väger per kvadratmeter, de vanligaste kopieringspapper väger 80g/m². Med lite tyngre papper med 125g/m² eller 250g/m² så kommer pappret bli finare och kännas lite mer viktig än vanligt kopieringspapper 80g. Det finns flera olika typer av färgade kopieringspapper, högkvalitets papper, miljövänliga papper, hålade och ohålade med flera. Svanenmärkt och dammfritt papper är två viktiga punkter som man måste tänka på. Vad för slags kopieringspapper man ska välja när man kopierar kan vara lite klurigt. Det ska då vara ett färgat papper som gör så att texten och eventuellt bilderna syns på pappret samtidigt så att man verkligen ser och tycker om färgen som pappret har samtidigt. Man måste också välja om det ska vara tunnare, tjockare, glansigt papper på ena sidan. Det man också borde tänka på är att alla storlekar kanske inte fungerar i alla kopieringsapparater och laserskrivare så man får anpassa sitt pappers val till den apparat man har.

De papper folk oftast använder i kontor är ofta i formatet A4 och hålade för de är det smartare valet då man slipper göra hål på varje individuellt papper. Det man skulle kunna använda sig av färgat kopieringspapper är när man skriver ut en bild så kan man lägga in ett färgat papper på en bild utan färger så att linjerna sticker ut och då den svarta färgen som har ett slags mönster med den färg man har valt på pappret så att det blir en annan slags ton och känsla av bilden. Det man skulle kunna organisera pärmar med hjälp av färgat kopieringspapper är att man lägger in en färg när ett nytt ”ämne” förekommer så att man snabbt kan bläddra förbi de onödiga dokumenten. 

Comments are closed.