Faxpapper till faxen

Faxpapper eller som det också brukar kallas: telexpapper innebär den pappersrulle man monterar in i sin fax maskin. Fax fungerar som en form av snabb post. Den som ska skicka läser in bladet som ska skickas i sin fax och skickar sedan elektroniska signaler till mottagarens maskin. Mottagaren läser av signalerna och skriver ut en kopia av den som avsändaren skickade. Förr i tiden tog det ofta lång tid att skicka ett fax, och det hände även att de kom fram otydliga på grund av dåliga signaler och att det endast gick att skicka i svart-vitt. Idag har tekniken förbättras och det tar knappt en halv minut att skicka ett vanligt A4-papper och även bilder och färg går fint.

Allmänt om faxpapper

Faxpapper använder du i din fax för att faxa. När det gäller faxrullar bör du se över längd, bredd och hylsa för att de ska passa just din fax. Faxrulle innebär faxpapper på rulle till termofaxmaskiner. Detta är den vanligaste typen av fax som använder faxpapper på rulle. Det finns telefaxrullar eller faxrullar som är tillverkade av mycket känsligt papper och som fungerar i alla sorters termofaxmaskiner och som ger en svart utskrift.

Användningsområden för faxpapper
Faxpappers användningsområde är främst för att skicka och ta emot fax. För att göra det behöver du en faxmaskin eller telefax. Ofta har de upp till 20 sidor per minut i kopieringshastighet. De kan ha runt 22 snabbval och cirka 200 kortnummer. Somliga faxmaskiner har även gruppsändning om till exempel 8 grupper, och till exempel 270 mottagare. Ett pappersmagasin i faxmaskin kan rymma runt 250 ark. Många leverantörer erbjuder upp till 3 års garanti. Det brukar ingå fri telefonsupport. Förbrukningsvaror som man behöver till sin laserfax är toner och trumma (till exempel DR-2200).

Olika storlekar på faxpapper
Pappret finns i olika storlekar och tjocklekar, A4 och A5 är vanliga storlekar. Det finns en rad olika märken på marknaden att välja bland. Några av de populäraste tillverkarna är: PELIKAN, GENERIC BRANDS och BLANA.

Prisexempel när det gäller faxpapper
Ett exempel på pris när det gäller faxpapper är för en rulle på 210 mm x 30 m med hål från GENERIC BRANDS är cirka 60 kronor inklusive moms. Ett annat exempel är en faxrulle på 210 mm för cirka 100 kronor.

Comments are closed.