Kopieringspapper 80g

Kopieringspapper 80g är bra att använda när man arbetar i en kontorsmiljö. Papper kan man arkivera och spara under lång tid. Med kopieringspapper 80g kan man kopiera och skriva ut viktiga dokument som behövs användas direkt efter utskrift eller ett antal år senare. Kopieringspapper 80g betyder att en kvadratmeter papper väger 80 gram. De vanligaste papperssorter som man använder i de flesta miljöer är i formatet A4 och A3 med 80g. Det finns också papper som väger 60g och 70g, de är mer transparenta och känns lite mer rispigare vid ytan. Sen finns det självklart kopieringspapper som väger upp till 250g som är väldigt lena och styva i jämförelse med 80g.

Kopieringspapper 80g

Färgen på 80g papper är oftast vit då den färgen gör så att det svarta bläcket syns bäst. Man bör också välja en pappersartikel som är svanenmärkt eller märkt med eu-blomman så att pappret är miljövänligt, visserligen kostar det några kronor mer men det är nog värt köpet. Det finns också TCF märkta papper som betyder totalt klorfritt och FSC märkt papper som bevisar att papperet är miljöanpassat. I Europa så är det vanligaste pappersformatet A4, pappret är precis lagom i bredd och höjd och får plats i de flesta pärmar. Kopieringspapper 80g är väldigt billigt för att man kan köpa 2500 ark för ungefär 190 kronor. Men det du måste tänka på innan du köper så mycket papper är att du förvarar pappren i ett rum eller skåp som har normal rumstemperatur som inte varierar mycket och att det inte är för fuktigt. Papper är trots allt ett levande material för att det är gjort av trä. Det är också smart att tänka hur mycket du verkligen kommer att konsumera kopieringspapper, om du behöver kopiera flera gånger om dagen så är det smartare med en större hög annars så räcker det nog bara med ett packet på 250 pappersark.

Man måste också tänka på att om man har behov av hålat eller ohålat kopieringspapper 80g. Hålat papper är en rekommendation om man skriver ut eller kopierar papper som ska direkt in i en pärm så att allting blir organiserat. Hålat kopieringspapper 80g kommer också att kosta lite mer pengar för att det blir en extra process under tillverkningen när man hålar. Ohålat papper bör man använda när man ska skriva ut en bild eller ett antal dokument man ska lägga i en plastficka, plastmapp eller häfta ihop.

Comments are closed.