Ohålat papper

Det som är bra med ohålat papper är att man kan välja om pappret ska vara hålat nu eller senare. Det man kan göra med ohålat papper är många saker, man kan skriva ut, kopiera, rita, skriva och många fler saker. Det man bör tänka på med ohålat papper är att om man håller på och hålar mycket papper och tänker lägga dem i pärmar så vore det smartare att köpa hålat papper istället. De olika sorter av ohålat papper som finns är väldigt många. Det finns glansigt papper, färgat papper, fotopapper, miljövänligt och mindre miljövänligt. Det man borde tänka på också är att när man köper mer miljövänligt papper som är svanenmärkt så kommer pappret att kosta mer pengar än icke miljövänligt papper.

Ohålat papper

Det är viktigt att man väljer rätt sort kopieringspapper för det man ska använda pappret till. Om man ska hålla på med fotografier så bör man använda fotopapper då pappret är lite mer glansigt och så gör pappret så att fotona du vill skriva ut blir glansiga och professionella precis som när man använde sig av engångskameror med film. Det man skulle kunna göra med färgat kopieringspapper är att man kan göra olika blanketter av dem, organisera pärmar eller till och med pyssla. Sen måste man tänka på hur mycket papper man verkligen behöver, för att om man köper onödigt mycket som 2500 ark när man egentligen bara 250 ark så slösar man bort en massa pengar som man kan använda som tillbehör för pappren. Det finns ohålat papper som är lite tjockare som man använder för att måla med vattenbaserade färger. Det de tjockare pappren gör är att vattnet eller vätskan inte åker igenom pappret medan det tunna billiga pappret gör så att det åker igenom.

Ett vanligt A4 eller A3 papper väger 80g/m² och de papper som ändå väger 80g kan vara olika tjocka beroende på hur mycket trä det finns i pappren. Det är också bra att veta att ju mindre papper väger desto billigare blir det men det blir också mer transparent. Då måste man välja att lite billigare papper gör så att du bara kan skriva på ena sidan. Ohålat A4 papper som väger 125g kan kännas lite viktigare när man har skickat ett dokument till en kund för att pappret är tyngre än vanligt. Den ökade vikten gör också att det ohålade pappret blir starkare.

Comments are closed.