Köp rutat papper online

Allmänt om rutat papper

Rutat papper innebär ett papper som har ett förtryckt rutnät över hela pappret. Pappret är alltså indelat i små rutor som täcker hela papprets yta. Ofta förekommer rutat papper i anteckningsblock men rutat papper går även att köpa som lösa papper i stora förpackningar.

Användningsområden
Rutat papper har en mängd olika användningsområden. Det är inte alls ovanligt att man använder rutat papper för att göra olika matematiska övningar och det passar väldigt bra med rutat papper för till exempel prov eller tentamen i skolans matematiska ämnen. Även inom kemi och fysik till exempel på gymnasie- eller högskolenivå är det vanligt förekommande med rutat papper. Rutorna hjälper till att strukturera upp och skriva på ett ordnat sätt.

Ett annat populärt användningsområde för just rutat papper är att spela luffarschack på pappret. Barn brukar också kunna hitta på mycket roliga lekar och bli kreativa när man ger dem rutat papper, de kan hitta på allt från labyrinter till olika spel.

Rutat papper

Egenskaper
Ett vanligt format på rutat papper är A4. Men det finns även i alla möjliga andra tänkbara format, så som A3, A5, A6 och A7. Hur stora rutorna är varierar men ett vanligt format är 5 x 5 millimeter stora rutor. Ofta har rutat papper en marginal i kanten. Rutat papper kan också vara hålat men behöver inte vara det. När det är hålat innebär det att pappret har hål i kanten så att det enkelt går att sätta in i en pärm. Rutat papper köps ofta i storpack och det kan till exempel vara 500 papper i en förpackning.

Prisexempel
Här följer några prisexempel på rutat papper. Provskrivpapper, A4 rutat, 5 x 5 millimeter i en förpackning om 250 stycken brukar kosta runt 200 kr inklusive frakt. Provskrivpapper A4, rutat, 500 per förpackning brukar kosta ungefär 300 kr inklusive frakt. Väljer du att köpa till exempel blädderblock i en kartong med 5 block x 50 sidor, som är 60 x 85 centimeter, med rutat papper, så brukar priset ligga på cirka 700 kronor inklusive frakt. Det finns alltså olika prisnivåer när det gäller rutat papper och betalar man lite mer kan man få ett lite lyxigare papper som dessutom är miljömärkt. Det brukar finnas något att välja på oavsett budget om man letar i en lite mer välsorterad hobbybutik eller butik för kontorsmaterial.

Comments are closed.