Skrivpapper

Skrivpapper behövs verkligen under skolåren. Med ordentliga skrivpapper så är det mer bekvämt att skriva rakt och snyggt för att om man skriver på ett vanligt blankt papper så blir det oftast svårt att hålla en jämn och fin rad. Skrivpapper kan komma i många format men vanligast är att man har formatet A4, A5 och A6. Skrivpapper med formatet A4 är bra för att man har mer plats att skriva på. Man bör också tänka på att med stora saker så kommer det också ta mycket plats i väskan. Då kan det också vara ganska bra med att ha lite mindre pappers storlek och det är formatet A5 och A6.

Skrivpapper

När man skriver på ett linjerat skrivpapper så brukar de oftast komma i häften på 70 sidor. Det finns även skrivpapper som har formatet A3 den är dubbelt så bred som en A4 vilket kan vara till en fördel om man vill ha antingen stora skrivpapper eller så kan man vika den på mitten så att det blir som två A4:or. Samma sak kan man göra med A4 så att det blir som två A5:or. De papper som man använder oftast till att skriva nu för tiden är papper som väger 80g/m² och är matta, vita och tunna papper med linjering. Det finns självklart papper som väger mindre än 80g och de blir mer och mer transparenta ju mindre vikt pappret har. Det man också borde tänka på är att om man vill att skrivpappren ska vara hålade eller inte hålade. Det är bättre att välja hålat skrivpapper om man skriver mycket för hand och lägger in skrivpappret i pärmar. Om man väljer att lägga skrivpappret i plastfickor eller i arkivlådor så behövs det oftast inte att man väljer hålat skrivpapper.

Det du skulle kunna göra om du är osäker på vad för slags papper du ska välja så skulle du kunna prata med personal i en butik som säljer kontorsmaterial eller titta omkring i olika sajter på internet som säljer kontorsmaterial. Det går att köpa skrivpapper i buntar från 100 ark per packet upp till 2500 ark. Det är viktigt att om du köper ett packet med mycket papper så bör du lägga in pappren i ett rum eller skåp som håller en normal rumstemperatur hela tiden och att skrivpappret inte får fukt på sig. Om skrivpappret får fukt på sig så kommer det att expandera. 

Comments are closed.