Varumärken Kopieringspapper

Allmänt om kopieringspapper

Kopieringspapper behöver du både till din kopiator och till din skrivare. De är oftast i A4-format men finns även i andra både mindre och större format. Du får kolla upp så att din kopiator eller skrivare är kompatibelt med det format du väljer. Många lite dyrare och exklusivare kopiatorer är kompatibla med en rad olika format. Kopieringspapper köper du vanligtvis i storpack, om 50, 100, 200 eller ännu fler papper åt gången. Att kopieringspapper massproduceras och säljs i stora volymer gör att priset är ganska lågt på denna typ av papper.

KopieringspapperVarumärken
Det finns en rad olika varumärken när det gäller kopieringspapper. Ett av dessa är Data Copy. Deras papper är ett obestruket, ytjämnt papper med mycket hög vithet och opacitet. Det passar bra för alla sorters utskrifter som svart/vit, färglaser och kopiering. Men även för inkjet och offset både när det kommer till hög och låg volym. Opacitet innebär ett mått på papperets ogenomskinlighet.

Papper med låg opacitet är hyfsat genomskinligt. Medan papper med hög opacitet är i princip ogenomskinligt. Alla kartonger från Data Copy har Grab-and-Go handtag och en rivremsa för lättare hantering.

Deras papper är åldersbeständigt enligt den internationella standarden ISO 9706. Ett annat varumärke när det gäller kopieringspapper är OD Everyday. Deras papper passar bra till de flesta ändamål och är också åldersbeständigt enligt ISO9706.

Ett annat varumärke är Niceday. Ytterligare ett är MultiCopy som är ett riktigt kvalitetspapper. MultiCopy levererar ett obestruket, ytjämnt kvalitetspapper med en mycket hög vithet. Deras papper är gjort för kopiering, inkjet och laserutskrift, men främst för svartvita kopior. Det fungerar dock även bra för färgutskrift när det handlar om lätta bilder. MultiCopys papper är helt fritt från klor och dessutom 100% återvinningsbart och nedbrytbart.

Ett annat vanligt varumärke som man ofta stöter på när det gäller kopieringspapper är Xerox. De säljer ett högkvalitativt och tåligt kopieringspapper som ger ett bra resultat varje gång det används. OD Recycled är ett varumärke med återvunnet kopieringspapper. ZOOM är ännu ett varumärke inom området kopieringspapper.

Ett varumärke inom området som säljer mycket högkvalitativt papper är Conqueror Laid. Ett annat är Sweden Laser, och ett tredje är PRIME. HP tillverkar inte bara datorer och skrivare utan de har också sitt eget kopieringspapper. Det finns med andra ord många varumärken att välja mellan när det kommer till kopieringspapper.

Comments are closed.